Bästa temperaturen för barnets sömn

Best Temperature for Baby’s Sleep - Zipster

Att hitta den bästa temperaturen för att hjälpa din bebis att sova kan verka komplicerat, men det är faktiskt relativt enkelt. Så länge temperaturen i ditt barns rum är rätt och lämpliga kläder används för att hjälpa barnet att glida in i sömnen, finns det inte så mycket mer att oroa sig för! Här är vad du behöver veta. 

 

Vad är den perfekta temperaturen?

Enligt The Lullaby Trust är den perfekta rumstemperaturen för att hålla ditt barn varmt och bekvämt under hela natten mellan 16-20 °C. Eftersom risken för plötslig spädbarnsdöd ökar för barn som får det för varmt, är det bäst att hålla rätt rumstemperatur - varken för varmt eller för kallt. 

Om du är osäker på om rumstemperaturen är rätt för ditt barn kan du köpa en rumstermometer så att du alltid vet den exakta temperaturen.

 

Vad mer bör jag tänka på?

Det är viktigt att se till att ditt barns rumstemperatur ligger inom det angivna intervallet, men det är också viktigt att tänka på valet av kläder och sängkläder. Det sista du vill är att din älskade bebis ska känna sig tyngd av tunga pyjamasar och sängkläder, så det är bäst att hålla sig till lätta alternativ som passar bra och låter din bebis andas. 

Det fantastiska med Zipsters är att de är tillverkade av 95% bambu och 5% elastan. De är inte bara skonsamma och sköna mot ditt barns hud, de är också lätta! Perfekt för oroliga föräldrar som letar efter en varm och lätt lösning för att hjälpa sitt barn att vila lätt på natten. 

Förutom Zipsters har vi också Sovsäckar i bambu i 1,5 TOG och 2,5 TOG. Våra sovsäckar är tillverkade med termoreglerande och andningsbara egenskaper och har utformats för att hålla ditt barn varmt och skönt under alla årstider. I likhet med våra Zipsters har våra sovsäckar också en tvåvägsdragkedja, så att ditt barn kan hålla sig varmt och ombonat medan du byter på det under natten. 

 

Hur är det med sängkläder?

Du har säkert tittat tillbaka på ett foto av dig själv när du var liten och sett att du låg nedbäddad i lager av filtar. Är det ett säkert alternativ till sovsäckar att lägga på sig sängkläder? 

Tyvärr ökar mjuka sängkläder risken för kvävning och plötslig spädbarnsdöd. Så även om du kanske känner dig frestad att stoppa ner ditt barn i dina vackra babyfiltar, kan det faktiskt göra mer skada än nytta. Det är därför det är bäst att hålla sig till en sovsäck för att säkerställa att ditt barn är bekvämt och inte överhettas. Det gör också att föräldrarna slipper oroa sig och kan sova lugnt med vetskapen om att deras barn är i säkerhet. Det vill säga tills de blir väckta av sin bebis igen! 

 

Bästa temperaturen för babysömn

Så där har du det! Det är bäst att hålla temperaturen i ditt barns rum mellan 16-20°C och att klä barnet i varma och lätta kläder. Om du någonsin är osäker på temperaturen kan du köpa en rumstermometer så att du alltid vet exakt hur varmt eller kallt det är i ditt barns rum. God nattsömn! 

 

Läsning nästa

Must Have Items To Pack in Your Baby Bag - Zipster
Managing Your Child’s Sleep Schedule This Holiday Season - Zipster

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.