Hur man viker Baby Grows: Den ultimata guiden

How to Fold Baby Grows: The Ultimate Guide

Som föräldrar vill vi gärna ge våra små det bästa av allt, inklusive kläder. Det här blogginlägget kommer att gå igenom en viktig aspekt av klädvård för barn: vikning och förvaring av babybyxor.

Genom att lära dig de bästa vikningsmetoderna och förvaringsteknikerna kan du förlänga livslängden på ditt barns kläder och se till att de ser nya ut längre. Det kommer också att säkerställa ett snyggare utrymme som kan gynna ditt övergripande humör och hälsa. 

Hålla dina barnkläder i gott skick

Att vika och förvara ditt barns kläder på rätt sätt kan verka som en onödig syssla, men det bidrar verkligen till att upprätthålla kvaliteten på ditt barns kläder. Bebisar växer upp på ett ögonblick och när de växer ur sina kläder kanske du vill förvara dem, antingen som minnessaker eller om du planerar att skaffa fler barn.

Genom att lära dig att vika babygrows på rätt sätt kan du förhindra onödiga veck och skador, vilket säkerställer att de förblir i gott skick till nästa gång du vill använda dem. 

Hålla ordning och reda

Som upptagen förälder vet du att det är viktigt att hålla ordning i hemmet för att upprätthålla en känsla av lugn och ordning, även om det kan vara en utmaning. Genom att faktiskt vika och förvara dina babygrows med ett system kommer du att spara tid och minska röran. Det kommer inte att finnas något behov av att rota igenom röriga högar med kläder för att hitta det specifika plagg du letar efter. 

Det sista du behöver en stressig morgon är att försöka hitta ditt barns favoritbyxa i ett kaotiskt virrvarr av kläder. Genom att ha allt organiserat kan du enkelt komma åt de babykläder du behöver utan att lägga till ytterligare stress i din dag.

Olika sätt att vika babygrows

Det finns flera olika sätt att vika babygrows. Låt oss gå igenom några av de mest populära vikteknikerna. 

1. Den traditionella vikningen

traditionell vikning

Den traditionella vikningen är förmodligen den mest välkända vikningsmetoden eftersom den är enkel och effektiv. För denna vikning lägger du babygrowen på en plan och ren yta. Vik sedan ena sidan ovanpå den andra sidan och vik ärmarna mot mitten. För upp de nedre benen på babygrowen och vik sedan babygrowen ytterligare en gång horisontellt, vilket skapar en snygg och kompakt vikning. 

2. "Vik och rulla 

Vikning och rullning

För föräldrar som alltid är på språng kan "vik och rull"-tekniken vara det bästa tidsbesparande alternativet. Som tidigare lägger du babygrowen platt och viker ena sidan ovanpå den andra. Vik sedan ärmarna in mot mitten. Därefter börjar du rulla ihop babygrowen nerifrån tills den bildar ett tygstycke som ser ut som en kanelbulle. Den här metoden är också bra för att spara utrymme.

Tips: Vik- och rullmetoden rekommenderas till och med för resväskor för vuxna eftersom den inte bara sparar utrymme utan också hjälper till att undvika rynkor som följer med normala vikmetoder.

3. KonMari-vikningen 

KonMari-vikningen

Denna metod, som fått sitt namn efter den välkända organisationsexperten Marie Kondo, innebär att man viker babygrowsen på mitten på längden och sedan viker ärmarna tvärs över kroppen. Därefter rekommenderar Marie att vika babybyxan på mitten horisontellt och sedan igen i tredjedelar. På så sätt får man en liten kompakt rektangel som kan stå upp vertikalt på egen hand. Den här vikningsmetoden kräver fler vikningar än andra tekniker och kan vara mer tidskrävande och tråkig. Men KonMari-vikningen är känd för att förhindra skrynklor, spara utrymme och till och med hjälpa dig att uttrycka mer tacksamhet mot dina kläder. 

4. "Ingen vikning 

Om du föredrar att vara lite mer avslappnad i dina vikmetoder kan "no fold" vara något för dig. Lägg helt enkelt babygrowen platt och stapla fler babygrows ovanpå, som en hög med pannkakor. På det här sättet behöver du inte vika babygrowen alls och du kan bara bläddra igenom lagren för att hitta den du letar efter.

Idéer för förvaring av babygrow 

Nu när vi har gått igenom några olika vikningsmetoder, låt oss utforska några sätt att sedan förvara dina vikta babybyxor. Detta kommer ytterligare att hjälpa till att hålla ditt barns garderob snygg och tillgänglig. 

1. Optimera lådorna

Att optimera utrymmet i lådorna är en viktig del av att hålla ordning på dina babybyxor. Som Marie Kondo föreslår kan du prova att förvara dina vikta babygrows vertikalt. På så sätt kan du se varje bit och komma åt dem utan att störa resten av de vikta babygroggarna. Du kan till och med ta det ett steg längre genom att sortera babygroddarna efter storlek, mönster eller färg. 

2. Vertikal förvaring

Vertikala förvaringslösningar som hyllor är utmärkta för att spara utrymme och kan vara en perfekt lösning för små barnkammare eller hem. Å andra sidan kräver vertikala hängande förvaringslösningar som garderober ingen vikning alls och kan vara en enkel tidsbesparande metod. 

Det kan också vara en bra idé att ha några väggkrokar runt om i barnkammaren. På så sätt kan du enkelt hänga upp barnets kläder för nästa dag väl synliga och lättåtkomliga. Detta kan vara särskilt användbart för de supertidiga morgnarna.

Upphängning av babygrows

Ytterligare läsning

För mer kunskap om babygrows och andra babyartiklar kan du kolla in dessa användbara artiklar: 

Odlingar som du och din bebis kommer att älska

Förhoppningsvis har denna ultimata vik- och förvaringsguide för babygrow varit till hjälp för dig som förälder. Genom att vika och förvara dina babyodlingar på rätt sätt kan du bibehålla deras kvalitet och förlänga deras livslängd, samtidigt som du får ett snyggare utrymme. 

På Zipster bryr vi oss om att förse föräldrar med lyxiga, hållbara och praktiska babybyxor som finns i alla möjliga roliga färger och tryck. Ta de första stegen mot att skapa en modern och praktisk babygarderob genom att utforska vårt sortiment av babybyxor på Zipsterbaby.com.

Trevlig vikning och organisering - Shop Zipster's Babygrows idag!

Utforska de Zipster Baby-blogg för fler köpguider, insikter och användbar information för dig och din bebis...

Läsning nästa

What to Look for When Buying Swimwear for Your Baby
Baby Sleeping Bags: Your Complete Buying Guide

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.